Waarom BIO?

Aardbei biologisch

Ik dacht altijd BIO hoezo? Ik kook gezond, ik snij mijn groenten zelf, koop geen kilo knallers, gebruik geen pakjes of zakjes, voeg geen suiker toe aan mijn gerechten, hoe goed ben ik bezig! Heel goed, maar toch niet goed genoeg kwam ik achter.

Mijn man heeft Colitis Ulcerosa, een broertje van ziekte van Crohn. Ondanks dat ik heel goed bezig was met gezond koken gingen de waardes die ze meten bij colitis ulcerosa niet omlaag. Deze waardes waren en bleven extreem hoog, de artsen wisten niet wat ze hier mee aan moesten ondanks de medicijnen die werden toegediend. Dan slaat de paniek je wel een beetje om je oren. Wat kunnen we nu nog doen om dit omlaag te krijgen?

biologische/biodynamische producten

Dit was het moment voor mij, al zeiden de artsen dat het niets met voeding te maken heeft, zijn we toch overgestapt op biologische/biodynamische producten. Ik ben mij meer en meer gaan verdiepen in deze producten en na 9 maanden waren de waardes gedaald naar de normale waardes die een colitis ulcerosa patiënt mag hebben. Dit was voor mij de bevestiging dat biologische/biodynamische producten toch beter zijn voor het lichaam dan niet biologische/biodynamische producten.

100% biologisch voeding binnen krijgen gaat in deze tijd nog niet helemaal lukken omdat de mensheid hier nog niet op in is gesteld. Maar overstappen op producten die wel beschikbaar zijn is een begin. Hoe meer wij dit doen hoe meer aandacht voor BIO en daardoor kan de prijs gaan dalen voor biologische/biodynamische producten. Want een aardbei die bespoten is met 7 soorten pesticiden is in mijn beleving schadelijker dan een onbespoten aardbei.

Vilja Mol
Kookcoach Biokoken

Vilja Mol